Homepage - Offerte Aanvraag - Partners - Contact

XL Evenementen Uitzendbureau

Uw specialist in de werving & selectie van Evenementen personeel!

» De organisatie
» Onze diensten
» Offerte aanvraag
» Referenties
» Partners
» Werken op evenementen?
» Contact

Wij zijn actief in geheel Nederland. Van Hostess tot opbouwpersoneel. Vraag vrijblijvend online een offerte aan, klik hier.

Sollicitatietips

 

Je sollicitatiebrief en CV hebben indruk gemaakt  bij een bedrijf. Je wordt op gesprek uitgenodigd dit houdt niet meteen in dat je bent aangenomen. Heb jij geen flauw idee hoe je een sollicitatiegesprek moet aanpakken? Hieronder volgen een aantal tips die kunnen helpen zijn voor en tijdens het gesprek.

 

Voor het gesprek

Een goede voorbereiding is net als bij elke ander sollicitatiegesprek belangrijk. Je moet weten waar je solliciteert. Zoek op de website naar informatie en lees het een aantal keer door. Je hoeft het niet letterlijk uit je hoofd te kennen, maar je bent op de hoogte van wat het bedrijf allemaal doet.

 

Wees op tijd voor de sollicitatie! Schrijf het nummer van het bedrijf ergens op. Als je in de file staat of je trein heeft vertraging kan je het bedrijf altijd op tijd bellen.

 

Tijdens het gesprek

Straal zelfvertrouwen uit door een rechte houden aan te nemen en door oogcontact te maken. Wees je zelf en probeer niet aan de zenuwen te denken. Neem de tijd om vragen te beantwoorden, zodat je niet iets zegt wat je niet van plan was om te zeggen.

 

Een aantal van de vragen die je kunt verwachten zijn:

-          Waarom dit bedrijf?

-          Waarom werken bij een evenement?

-          Wat zijn je beste en slechtste eigenschappen? Etc.

 

Schrijf na het gesprek in het kort een aantal punten op die besproken zijn. Wat ging er goed en minder goed. Mocht je niet aangenomen worden kan je kijken wat er tijdens je volgende sollicitatiegesprek beter kan.